Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Megcsináltassam vagy sem?

2008.05.07. 15:31 :: vomit

arra már kértél/kaptál választ, hogy egy (30%-osnál jobban) sérült, mozgásképtelen és valószínűleg műszaki vizsgára alkalmatlan gk-val mi a helyzet? megcsináltatod, majd odaviszed és buktad a csináltatást vagy odaviszed és buktad a későbbi forgalomba helyezést? egyébként e-mailban külted nekik a levelet?

megcsinaltatasra nem kotelezhetnek, magadnak okoznal kart vele. ha erre hivatkozva nem akarnak muszaki adatlapot kiadni (=a gyartaskori jellemzoket megallapitani), panaszt kell irni jol. de valoszinubb, hogy a komplett behozatali szivatassor 6 (hat) darab vizsgalatabol az elso alkalomra eloirt 3 kozul ketton atmegy, egyen nem. nekem ez itt azt irja, hogy elsore bar megbukik, ujabb muszakit kell csinalnia, es kesz.

ha minden siman megy, de a muszaki kiszamlazasat nem lehet megallitani, akkor is irj panaszt, hogy olyan vizsgalatot fizettetnek ki, amit nem kertel, mert tudtad elore, hogy nem fog atmenni. meg hogy a gyartaskori jellemzok megallapitasa az eredeti iratokbol es az adatbazisokbol kabe masodikos gyereknek is menne, az auto nezegetese nelkul. ha nem jon elo a fonok, akkor jo lesz irni az o fonokenek, mindenkinek van fonoke. ha 30 nap alatt nem valaszolnak, forwardolod az ombucmannak, es az kiveri beloluk. ha nem tetszik a valasz, akkor meg az egesz mehet a SOLVIT-nak es Brusszelbe.

amugy az egesz szemleize jogtalan, mert tipusvizsgalattal er fel (meg az ara is "egyedi forgalomba helyezesei engedely" dijaval egyezo osszeg). 96 utani, azaz pontosabban europai tipusengedellyel rendelkezo auto tipusvizsgalat ala vonasa a vonatkozo iranyelv megsertesevel er fel. ha ezt tudnak a nepek, regen kaszara kaptak volna.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr86458508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yourmate 2008.05.09. 08:31:27

duplán posztoltam (az index forumba is küldtem) és ott ez a válasz jött a jobbkormányos bmw-t békéscsabára beadó sráctól:
"jelenleg az a helyzet, hogy csak akkor viheted le Csabara, ha mar van rajta muszaki...en is osszerakattam az autot, 2 heten belul kiderul, hogy mire volt jo ez az egesz hercehurca."

még nem olvastam át minden hivatkozást a post-odból, hétvégén átnyálazom a dokumentumokat

te email-t vagy ajánlott levelet írtál?

vomit 2008.05.09. 08:35:56

szerintem nem a muszaki vizsgan atmenes, hanem a muszaki adatlap amit kernek. viszont hogy ne legyen olyan egyszeru, a bcs vamhivatal KULON idopontra sajat szemlere rendel mindenkit. ideje kiloni az osszeset a holdba.

Simigeri 2008.08.27. 10:13:36

Sziasztok!

akkor most pontosan mi a helyzet azzal, ha egy műszakilag sérült, nem műszakiztatható autót szeretnék forgalombahelyeztetni, de a sérülésre való tekintettel egyedi regadó megállapitást szeretnék? Mit, hogyan, milyen sorrendben kell intézni?
süti beállítások módosítása