Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Kétszer mehetsz Békéscsabára, b+

2008.03.30. 19:19 :: vomit

Ha még nem említettem volna, ez a nyomorúságos ország megérett a pusztulásra. Nem figyelgettem ugyan, milyen IP-kről olvasták a pénteki bejegyzést, talán a cím verte ki a biztosítékot, vagy véletlen volt a pénteki VG is írt róla, de kisvártatva kinyomott a PM egy sajtóközeményt a regadó áprilisi változásáról.

Kár kapkodni, nincsen az írásban köszönet. Minden úgy lesz, ahogy attól félni lehetett. A 10 százalékos minimum befizetőt nem is említik, az hadd legyen meglepetés. A kormányportál éppen elment sz@rni fejlesztés alatt, úgyhogy nem dobok közvetlen linket, csak a gugli kesre.

Szóval most már meg lehet kiválóan ismerni a különleges szabályok szerinti adókivetés menetét. Mindenki beadja a kérvényezősre beikszelt papírját ahol csak szeretné, befizet 45e forintot. Az írást lejut Békéscsabára a helyi VPOP-hez, ott rágódnak 15 napot, aztán megbízzák a "Nemzeti Közlekedési Hatóság Békés Megyei Kirendeltségét (Békéscsaba) szakhatósági állásfoglalás kiadása céljából". 

Ott megfontolják az ügyet, 15 napon belülre kitűznek egy napot. Emberünk szabadságot szervez, trélert fogad, és levonul Békéscsabára beállni az anyázó várakozók sorába. Ha szerencséje van, még aznap megcsinálják a beöntést, lehet menni haza.

Újabb 15 napos rágódás után a csabai NKH véleménye befut a csabai VPOP-nál. Ezután ott gondolkoznak (gondolom 30+30 nap simán belefér), majd postán közlik az eredményt, és hogy ki viseli a vizsgálat díját. A VPOP küld rögtön csekket, meg már a modern világ jegyében utalni is szabad.

A befizetés bizonyítékát csak a békéscsabai VPOP-nál lehet leadni (=lehet odakocsizni megint), vagy a milliós értéket képviselő papírfecni a postára is rábízható. Ezután az ocsiban leadandó határozatos papírt és a befizetés igazolását a VPOP valamikor postára dobja.

Ha számít a véleményem, ez a komplett agybaj. És még arról szó sem esett, hogy minden második jelentkező megszívatására (=a vizsgálati összeg elbukására) játszanak, nem elég a több tízezer forintos szállítgatás, a munkanapok és lassan pergő hetek felesleges elb@szása.
Uniós seggberúgást követelek.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr52403512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hefe 2008.03.30. 21:56:06

vomit for president! NOW!!!

vomit 2008.03.30. 22:15:19

ahogy kovacs laszlo egy eve megaszonta, kisebb hibak meg vannak
www.logisztika-portal.hu/news_view.php?id=3660
Az uniós biztos arról is beszámolt: azzal, hogy a regisztrációs adó kivetésénél ma már Magyarország figyelembe veszi az avulást és az ehhez kapcsolódó értékcsökkenést, egy-két technikai részlet kivételével megfelel az uniós követelményeknek, példaként szolgálhat néhány tagállam számára.

kacsa! 2008.03.30. 22:55:30

Agybaj tényleg az egész, Magyarisztán. "Ha még nem említettem volna, ez a nyomorúságos ország megérett a pusztulásra." Istenem, szívemből beszélsz, 100% egyetértek!

vomit 2008.03.30. 23:19:23

orulok hogy tetszik. direkt ilyen, ez ketszer ut. eloszor amikor nem tudod biztosan azt jelenti-e, aztan rajossz :-)

Káposztakukac 2008.03.30. 23:36:48

na, hogy békéscsabára le KELL vonulni egyrészt kibaszás, másrészt véleményem szerint összeegyeztethetetlen a 2004. évi CXL. törvény, azaz a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairóllal. lesz itt még keverés-kavarás...

vomit 2008.03.30. 23:43:18

termeszetesen valaszthatod fotelben ulve az altalanos szabalyok szerinti adokivetest, es akkor megkimelnek a tovabbi fejfajastol es nem engednek fellebbezni se.

vagy szabadsagodban all vehetni uj autot 12 eves reszletre, hogy retteghessel minden nap, hatha ellopjak vagy osszetorik, es akkor nem csak az auto ugrik, de egy osszegben kerik a (jegyezzuk meg: TELJESEN MAS avulassal szamitott) biztositott aran feluli maradek tartozast.

MM 2008.03.31. 00:00:20

Jah a regadóba figyelembe veszik az elévülést, de egyuttal büntetik az alacsony euro normát:D Tehát ha hozol egy 10 éves kocsit pl: beszorozzák az árat 0.8al mert régi de 1,2 vel szorozzák utána mert csak EURO2es. szoval az egész egy nagy átverés.
Persze a többi tagállamba vígan hozzák be a kocsikat a jóemberek csak ittvan ilyen helyzet hogy nem éri meg.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 00:33:10

Naiv looser-ként kérdezem: mi van, ha a számításom szerint évente egyszer megéri autózni újabb 2000 km-t, hogy a külföldi hatóságnál (gondolom ha neten egyeztetek időpontot, akkor lehet még aznap haza is indulhatok) ügyintézhessek?

Gondolom: első pont, hogy kell odakint egy kontakt... vagy ez tabu téma?

vomit 2008.03.31. 00:40:21

arulo vagy, alabecsulod nemzetunket.

NÉPSZAVA
2007. január 27. szombat
Nagy János közölte, a közösségi törekvéseknek megfelelően Magyarországon is bevezetik az elektronikus vámügyintézést. Az ügyfelek interneten intézhetik vám-, regisztrációs és jövedékiadó-ügyeiket.
209.85.129.104/search?q=cache:KNVOX1ttf2YJ:www.nepszava.hu/PrintArticle.asp%3FArticleID%3D862467+

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 01:01:08

Vomit! Ez nekem szólt???

T. Bíróság! Módosítom vallomásomat: Vomit úr IS kém, áruló és rendőr-spicli!!!

Komolyra fordítva: ki mondta, hogy nem lehet így is? Én is intéztem még új üzembentartó bejegyzése miatti biztosítás megszüntetést a biztosítónál (két hónap, B4 odalett), illetve díjnemfizetés miatt megszüntetett biztosítás és B/M besorolás visszaállítását (mindössze 1 hónap, negyedik levélre fél napon belül jött a kért számlaszám és befizetendő összeg - igaz hogy sajtóval, mindenféle nyilvánossággal és Felügyelettel "példálóztam").

Gondolom, vámosiéknál is hasonló lehet az ügymenet, csak még magasabb a lovuk:-(

vomit 2008.03.31. 07:03:14

azt akartam mondani, hogy itt is be van igerve az onlany ugyintezes. csak nem gondolod, hogy magas pozicioju eftarsaink hazudnak. az mas kerdes, hogy a valo eletben csekkbemutato es papirhordo futarok vagyunk, es szerintuk mi koszonjuk meg fontos munkajukat.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 07:55:46

"...csak nem gondolod, hogy magas pozicioju eftarsaink hazudnak..."

Én ezt nem állítottam! Szvsz max. késésben vannak az ígéretekkel szemben:-)

(legyünk optimisták, ne hazugozzunk le rögtön minden, szándékosan igaztalan politikust, hatóságot:-)))

apamacko 2008.03.31. 08:54:19

"Agyhalál ország"

(PiCsa-Agónia)

Vomit ezt a rendszert kéne a Dunába lőni minden rosszindulatú részével együtt ! grrr..

És az ország nyugati fele sem jobb hidd el !
Én az okmányirodával szívok nap mint nap "munkaköri kötelességből" mint mezitlábas értékesítő !

Hogy mi minden miatt dobnak vissza forgalomba helyezési anyagokat az megérne egy misét.
Néha újítanak és az sem jó amit már tíz éve ugyanúgy csinálunk és eddig a kutyát se zavarta !

Na üdv. még felhúzom magam és az árt a szépségemnek :-))

ommm 2008.03.31. 09:05:57

miért van egy olyan érzésem, hogy ez odaát, Magyarországon tökéletesen el van baszva?

bonifac 2008.03.31. 09:10:30

Igaz, miért is nincs minden Budapesten? És csak ott?

Nem kötelező regadón kuncsorogni, meg Békéscsabára menni. Persze ettől még lehetne egy másik hely is, mondjuk Veszprémben, az nem ártana.

De így tuti nem fog mindenki, minden meghúzott lökhárítóval regadócsökkentésért sírni. Mert nem éri meg neki. Előválogatás. (Bezzeg ha Pesten, a szomszéd utcában lenne, ott állna sorban minden nepper. Ezt akarjuk, mi?)

vomit 2008.03.31. 09:31:52

nem a meghuzott lokharitoju, hanem darabokra szedett autokrol beszelunk. akinek esze van, csonkabonka autot fog felmeretni, legalabb egy ablakot kivesz, vagy valami.
az egy helyszin kerdeserol csak ennyit: van egy ilyen ejropunjo tajekoztato szinten az NKH haza tajat erinto kerdesrol (fogadok soha nem hallottak felole)
ec.europa.eu/enterprise/regulation/goods/car_registration/docs/sec_2007_169_hu.pdf

ebben beszel ilyen furcsakat:
(HOPPAHOPPA-->)A Bizottság álláspontja szerint a műszaki vizsgálat legyen könnyen alkalmazható, és ésszerű határidőn belül lezárható. A tagállamok közötti kereskedelmet akadályozhatja, ha az importált járművek műszaki vizsgálatát kizárólag bizonyos, és külön meghatározott ellenőrző állomások végezhetik.

akkor most kinek mi a tippje, mi lesz a reakcio az EGESZ orszagbol egy helyre kuldessre?

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 09:48:16

Bonifac:

Anno amikor az első motoromat hoztam be, csak Bp-en és Nyíregyházán volt eredetvizsgálat. Én Bp-re mentem, egy ember stekklámpával megnézte a gépet és aszonta: oké.

Most, az 1999 óta a nevemen és csak nálam, a használatomban lévő autóval a legközelebbi műszaki előtt eredetvizsgára kell mennem. Miért? Ha akkor csak a külföldről behozott autókra volt kötelező az eredetvizsga, itthon már forgalomban lévőkre nem, utólag miért szívatnak?

Persze tudom: akkor lennék f*sza állampolgár, a fogyasztói társadalom birka tagjaként 3 évente behiteleznék valami kamikaze-konstrukciós hitellel egy-egy új autót, aminek tervezése direkt olyan, hogy fogyasztói csapdába ejtenek, azaz garanciával zsarolva évente további óriási összegekkel húznak le megélhetési bűnözőként működő szakszervizek.

Én már nem hiszek sem az öko-dumás, sem a korszerű/kisfogyasztású-dumás szövegnek, anno az Autó-Motor magazin által hirdetett versenyen a nyertes Fiat 127-es (90 %-ban hogy az volt) 2.7 l-es fogyasztását még senki nem múlta alul, ez egy közepes-felső kategórás mértékben megzavart Simson fogyasztása.

Ja, és ugye van még az a duma, hogy egy bizonyos szakszervízben egy 24 éves autóról semmilyen alkatrész-adat nincs, a gyári alkatrész-támogatás megszűnt, ilyen alkatrészek és felújítóműhelyek adatai egyfajta szamizdat úton szerezhetők be, mert a globalizált világ által az egyik legnagyobbnak kikiáltott bűn a "valóban tartós" fogyasztási cikk!!!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.03.31. 11:19:51

bonifac VESZPRÉMBEN?

Ehh, barátom. Veszprémben még egy normális okmányirodai ügyintézés is napok kérdése, a közlekedési felügyelet pedig annyira rugalmas, mint egy vasbeton. És egyáltalán, ha már EU:

És ezt már több helyen elmondtam/leírtam: Nekem onnantól él az egységes Európa és az egységes piac elgondolása, ha kimegyek Hamburgba motort vásárolni, elhozom az okmányokat, bemegyek a veszprémi okmányirodába és átiratom. És nincs regadó, nincs kibaszás különleges műszaki szemlével, csak egy átiratás. Miért kell aktát tologatni és hivatalról-hivatalra kilincselni, ha az ember át szeretné iratni a cuccot? Miért kell kíméletlenül szopatni azt, aki egy jobb állapotú járművet szeretne venni a hazai árak töredékéért? Ezt már igencsak elárulhatná valami illetékes..

Mondeo4ever 2008.03.31. 11:52:56

Azt hittem vicc h le kell benni b+csabára, DE NEM: KOMOLY. Mikor kergetjük már el ezt a bandát?

lanciabacci 2008.03.31. 12:00:14

Miért? Mert az épp legerősebb lobbinak így éri meg (új autó kereskedők, bankok?). Ennyi.

Síma kis korrupció, ami már annyira elfogadott társadalmi szinten is, hogy szinte senkinek sem tűnik fel, miközben akár csinálja is, sőt lassan erény lesz. A sikeres ember toposza. Mint kicsiben teszemazt egy bepofátlankodás a buszsávból, miközben a csóka nyilván arra gondol (ha bármire is), hogy neki ez most jár, mert hát ő nagyon siet, mi meg nyilván nem annyira, hiszen ráérünk bedugulni szabályosan.

Merlin · http://www.sssfg.hu 2008.03.31. 13:11:41

És igen! Hülyét kapok esküszöm, engem is ugyanígy "meghurcoltak" ezek a barmok! Aktatologatás, és sarcolgatás az egész...

Gábor · http://www.szamlazo-program.info 2008.03.31. 13:50:50

Mindenhol csak az adót akarják szedni! Amit meg visszafizetni kell azt minél nehezebbé tenni!

vomit 2008.03.31. 15:20:55

OFF: ha fajnak az adok, talan erdekelni fog, hogyan mukodik a penzrendszer.
minden forgalomban levo filler kolcsonvetel utjan keletkezik, es a visszafizeteskor szunik meg. a kamatot nem teremtik elo, matematikai keptelenseg mindenkinek mindent visszafizetni. hiaba tapossak egymast az emberek hogy "penzt keressenek", ezert bukik be a hitelek megjosolhato szazaleka. a vilag osszes orszaga el van adosodva, de nem egymasnak. akinel a penzteremtes joga, az uralkodik valojaban.
ahogy egy kedves bacsi mondta több mint 200 évvel ezelott:
Add nekem egy nemzet pénzrendszerének ellenőrzését, és az már nem érdekel, ki hozza a törvényeit!
www.utolag.com/DrabikMiABaj.htm

vagy ahogy Thomas Jefferson mondta:
Ha az amerikaiak valaha megengedik, hogy magánbankok ellenőrizzék a pénzük kibocsátását, először az infláció majd a defláció eszközével, akkor a bankok és a köréjük növekedõ vállalatok megfosztják az embereket minden vagyonuktól, mígnem gyermekeik hontalanul ébrednek fel azon a földön, amit apáik hódítottak meg egykor.
www.quoteworld.org/quotes/12166
süti beállítások módosítása