Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Paródia az egyedi elbírálás

2008.04.01. 22:22 :: vomit

Másnak is feltűnt, hogy nem lesz igazán életképes a Békéscsabára suvasztott egyedi regadó kiszámolás. A Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete (MGOE) közleményt adott ki, amelyben tiltakoznak az uniós jog megcsúfolása ellen.

A Fojt Attilla elnök nevével jegyzett közlemény arra emlékeztet, hogy az országszerte működő mintegy 30 NKH-telephely közül egybe, ráadásul a keleti országrész fővárostól távoli szegletébe küldik a fix táblázat alapján megállapított összegű regadóval elégedetlen autósokat. Ez a diszkrimináló ügyintézés a jutalma az érintett állampolgároknak és vállalkozásoknak.

Eközben az Európai Bizottság az autóbehozatal kérdéseivel foglalkozó értelmező közleménye (amelyet egyébként a magyar gyakorlat ma még nagy vonalakban sem követ), világossá teszi, hogy a Bizottság szerint a tagállamok közötti kereskedelmet akadályozhatja, ha az importált járművek műszaki vizsgálatát kizárólag bizonyos, és külön meghatározott ellenőrző állomások végezhetik.

A hatályos regadó törvény szóhasználata szerinti "különös szabályok szerinti eljárás" 40-60 nappal, vagyis hónapokkal növeli az autóbehozatal eddig sem túl frissen pergő menetét. Ezzel szemben az EU a tagállamokat arra figyelmezteti, hogy bármiféle szükségesnek ítélt műszaki vizsgálat legyen könnyen alkalmazható, és ésszerű határidőn belül lezárható.

Ráadásul az NKH békéscsabai állomásán elvégzendő egyedi vizsgálatot érvényes műszaki adatlap, azaz lényegében érvényes műszaki vizsga letételéhez kötik, holott ez a forgalomba helyezésnek egy későbbi külön feltétele.

Az MGOE arra figyelmeztet, hogy a diszkriminatív regadó miatt 2005. októbere óta folyamatban levő uniós kötelezettségszegési eljárás a magyar hatóságok által kiötlött porhintés ellenére sem fog befejeződni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr37407306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSaB · http://www.domain.hu 2008.04.01. 23:23:01

60 nap? Nem is sok. Új autóra többet kell várn i :DD
süti beállítások módosítása