Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Hogyan számolunk igazaból?

2007.01.08. 10:59 :: vomit

>tökmindegy a regadótábla, ugyanannyinak kell lennie a jogos befizetőnek összegszerűen?

mindig azt a regadotablat kell hasznalni ami eppen ervenyes.
most meg januarban a 2006-os ervenyes.

a jogos osszeget az alaposszeg szorozva az auto (belfoldi) netto ara osztva uj allapotu netto ara arannyal allapitod meg. ez oda vezet, hogy akarmennyit emelnek, a befizeto csak a toredekevel valtozik, es soha nem eri el a belfoldi brutto arat. ezt jelenti a "hasznalt auto araban bennefoglalt ertek", amit az elmarasztalo iteletbol is kiolvashatna, aki akar.

A BÍRÓSÁG ÍTÉLETE (első tanács) 2006. október 5.(*)
ebben van ez a furcsasag:
az EK 90. cikk első bekezdését akként kell értelmezni, hogy azzal ellentétes az olyan adó, mint amelyet a regisztrációs adóról szóló törvény vezetett be, amennyiben:

– azt a használt személygépkocsiknak a tagállamban történő első forgalomba helyezése után vetik ki, és

– annak összegét a személygépkocsik értékcsökkenésének figyelembevétele nélkül, azok műszaki tulajdonságai (motor típusa és hengerűrtartalma) és környezetvédelmi besorolása alapján kell kiszámítani, aminek folytán az adó más tagállamból behozott használt személygépkocsikra történő alkalmazása esetén az adó összege meghaladja a belföldön már nyilvántartásba vett hasonló használt személygépkocsik maradványértékében foglalt adó összegét.


gondolkozzatok igy.
rovidesen talan tenyleg alkalmazni kell a kovacs laszlo altal eroltetett unios szintu regado szabalyozast. ami elo fogja irni ugye a visszateritest is.

A Bizottság egy olyan rendszer bevezetését javasolja, amelyen keresztül egy tagállam annak megszűnéséig köteles lenne visszatéríteni a regisztrációs adó egy részét akkor, ha a nála nyilvántartásba vett személygépkocsit exportálják, vagy tartósan más tagállamba viszik. Brüsszel szerint ezzel a módszerrel megelőzhető lenne a kettős adóztatás, másrészt az adónem is igazságosabbá válna azáltal, hogy azt a gépkocsinak az érintett országban történő tényleges használatához köti. Az éves gépkocsi-forgalmi adó esetében hasonló visszatérítési rendszert alkalmaznának.

ha a magyar allam a 20 eves autora behozatalkor 2 millio befizeteset irja elo, pontosan ugyanennyit kell majd visszaadnia, ha valaki egy ilyet kivinni akar.
ja, hogy az auto csak 200e forintot er? ja, hogy ezt mindmaig leszarjak?

nem tudom mashogy mondani, az auto belfoldi piaci ertekeben foglalt osszeg lehet csak a jogos. nem lehet nagyobb osszeg sehogyansem. ha veszesen megkozeliti, mar abbol sejtheted, hogy at akarnak verni.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: ertekaranyos

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr7626984

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: pilipina 2019.04.05. 17:03:24

Ki a hiteles keresztény: Don Corleone vagy Ferenc pápa? - Felszabtér

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása