Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Megfegyelmezik Romániát és Máltát

2007.03.21. 17:41 :: vomit

Asztirja az Europai Bizottsag, hogy eljaras indul Romania es Malta ellen a behozott autok diszkriminativ adoztatasa miatt. Ez a ket elvetemult orszag nem veszi figyelembe, hogy az orszagon belul megveheto hasonlo autok araban mennyi a maradvany regado. Merthogy annal egy fillerrel tobbet sem szabadna kovetelniuk.

A formalis figyelmeztetes kezhezvetele utan az orszagoknak 2 honapja van elotarni az erveiket. Emlekeztessunk itt csendben arra, hogy Magyarorszag a 2005 oktoberi figyelmeztetes utan egy budos boffentesre sem meltatta az Europai Bizottsagot, csak suttyonban bevezettek az elso szamu kamu avulasi tablazatot. (A torvenymodositas szoveget is ugy konyorogte ki Brusszel a PM-tol. Lasd a rossz tanulo eldugja az ellenorzojet c. jatekot.)

Na de mindegyfene, Romania ott cseszte el, hogy kor szerint nem avul semmit a regado, sot idosebb autoknal meg jol meg is emelik. Aki a reszleteken fel akarja magat huzni, itt talal cikket es tablazatokat.

Maltan szinten nagyon furcsa elkepzelesek vannak az alapszerzodes 90-es cikkelyenek mukodeserol. Itt a regadot a motor loketterfogatatol fuggoen az ertek aranyaban allapitjak meg. A behozott autok erteket hivatalosan felbecsulik. A vicces jatek azzal van, hogy a z ujakkal ellentetben a behozatalnal fix also fizetendo hatar is van, tehat ha erteke szerint kevesebbre jonne ki a regado, a minimumot mindenkeppen fizetni kell.

Az Europai Bizottsagnak azzal is baja van, hogy a maltai jomunkasemberek nem tudhatjak, hogyan jon ki X ertek az auto becsult arakent. Meg hogy nem lehet a kivetett osszeg helyesseget megkerdojelezni, ha valaki azt gyanitja, hogy az auto ertekvesztese nem egyezik a becsult mertekkel. Lasd meg a 2006-os es 2007-es magyar kamu ertekvesztesi tablazatokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr9649282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása