Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

A VPOP megint nem tud semmit

2008.03.28. 10:11 :: vomit

Hasonlatosan a regadó eddigi életéhez, az április 1-én életbelépő módosításokról négy nappal (egy munkanappal) korábban még semmi nem ismert. Hívtam a váminformációt, teljes a tanácstalanság. Az ember azzal biztatott, hogy az illetékesek a jövő hétre majd biztos kiadnak valamit.
Gyakorlatilag a sötétbe ugrik az első héten (meg szerintem utána egy darabig), aki egyedi elbírálásra nyújt be igényt. Néhány dolog, amit azért illene előre tudni:

-Mennyit kell a vizsgálatra előre befizetni. Van ez a bicebóca rendelettervezet, ami az indoklásában motyog 30e forintról. A regadó tv. szerint aki nem kér egyedi elbírálást nyomban es fizeti a zsetóniát 15 napon belül, az simán LEMOND minden jogáról, hogy később a túladóztatás miatt pampogjon.

-Hova kell menni vizsgálódni, esetleg nem mozdítható autóhoz kijönnek házhoz is a mesterek? Mert az egymondatos rendelet azzal ötletelt, hogy egy darab vidéki NKH-telepre tódulhat majd a sok nyomorult autóbehozó renitens. Tehát rossz helyen lakás esetén 1000 kmt lehet trélerezni az uniós jog érvényesítése érdekében (magyar ideiglenes rendszám a féllegális Z kivételével nem kapható, a külföldi meg nem érvényes hetekig).

-Hajlandók-e vizsgálni a megvásárlás állapotában levő autót, vagy a mostani automatizmus szerint előbb NKH vizsgálgatás, VPOP bejelentkezés majd újabb NKH vizsgálgatás lesz a menet? Netán a páciensnek saját pénzéből muszáj feljobbítania az autót műszakira képes állapotra, hogy magasabb értéket lehessen megállapítani, és több legyen a befizetendő adó?

-Hol vannak a nyilvános adatok a figyelembe vett inflációról, mert ugye azt senki nem gondolhatja, hogy pl. 1995-ös nominális új árat hasonlítanak a mostani belföldi értékhez. Végiggondolta-e valaki okos, hogy az uniós esetjog a jelenkori új ár figyelembe vételét írja elő, merthogy csak hasonlót a hasonlóval illik összevetni. Ja, és hogy a bruttó új ár úgy jön ki, ha a kategória 100%-os regadója is benne van.

-Egyébként mit szeretnének mihez hasonlítani, és milyen bizonyíték kell az értékcsökkenéshez? A regadó tv. referencia járművet emleget, de hogy ez fizikai valójában létező (és mondjuk bemutatandó) ugyanolyan korú és állapotú autót jelent, esetleg (kamu) újsághirdetést elég lobogtatni, autókereskedőtől kell írásos ajánlatot hozni, vagy értékbecslő céggel kell szakvéleményt készíttetni, azt egyelőre mindenki ízlés szerint maga találja ki.

-Alaposan végig kellene akkor azt is gondolni, hogy a regadó tv. megtagadja 20 év feletti autó egyedi elbírálását, de a többinél sem mehet a becsült érték (tehát a befizető az alapösszeghez képest) 10 százalék alá. Ami elég rossz vicc, amikor a belföldi érték tetszőleges korban 1 forintra is lecsökkenhet.
Az értékvesztési plafon (meg az összevissza árakkal számolás) lesz hibás abban, amikor a befizetendő adó meghaladja a hasonló belföldi autó árában foglalt maradvány regadó értékét (sőt gyakran az egész belföldi vételárat).
Ez pedig nem hepike, ugyanis az alapszerződés rettegett 90. cikkelyébe ütközik, immár van róla szép bírósági ítélet (tessék szorgalmasan idézni belőe az összes fellebezésben). Arra sem árt felhívni a figyelmet, hogy a VPOP is felelős, amikor uniós jogot sértő törvényt akar az emberekre kényszeríteni.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr77400279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stanyecli 2008.03.28. 15:03:52

1-jén.

Könyörgöm...

Almaspite 2008.03.29. 02:32:56

Utolsó mondat elemzése: "a VPOP is felelős, amikor uniós jogot sértő törvényt akar az emberekre kényszeríteni."

A törvényeket az Országgyűlés alkotja. A VPOP csak jogALKALMAZÓ...

vomit 2008.03.29. 08:02:37

nem kifogas, hogy csak jogalkalmazo, amikor szembemegy az unios joggal. pontosan tudnia kell, hogy az unios jogba utkozo magyar torvenyt nem verheti vegig rajtad.

ha veletlenul elso fokon birosag itel ellened, es beleszarik az unios jogba, az is karteritesre kotelezheto. ezek az unios alapszerzodesbol es az esetjogbol kovetkeznek. ha kell, feldobalok linkeket.
süti beállítások módosítása