Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

'Feltételek nélküli kötelezettség'

2008.03.31. 09:42 :: vomit

nemsokara annak a torat uljuk, hogy harom eve leirtam az alabbiakat, atveve ebbol az unios dokumentbol, minden regado sanyargatok mumusabol (a szama TAXUD/255/02 of 09/09/2002):

A tagállamok bármely módszert alkalmazzanak is a használt autók értékcsökkenésének megállapítására, az alkalmazott számítási eljárásnak teljesen átláthatónak* kell lennie, hangsúlyozza a Bizottság tájékoztatója. Így a nemzeti bíróságnak képesnek kell lennie döntenie abban a kérdésben, ha egy magánszemély meglátása szerint a tagállam hatóságai az általa behozott autóra több regadót vetettek ki, mint amennyit a belföldi piacon vett hasonló autó árában kellene kifizetnie.

A dokumentum arra is figyelmeztet, hogy a tagállamokra az alapszerződés 90. cikkelye világos és feltételek nélküli kötelezettséget ír elő a végeredményt illetően. A kötelességek megszegésével ér fel, ha az importált és a hazai termékekre vonatkozó adókat eltérő eredményt hozó eltérő módszerekkel számítják ki, még akkor is, ha csupán néhány kivételes esetben lesz magasabb az importált terméket sújtó adó
**.

------

*az atlathatosag kovetelmenyenel kisebb fajta folytonossagi hiany fedezheto fel abban, hogy nem tudhato meg az se, mi alapjan jottek ki a 2007 eleje óta használt kor szerinti avulási számok. az aprilisi trefakent bevezetett uj modszernel pedig elore teljesseggel megbecsulhetetlen, mi lesz a vizsgalat eredmenye.

**vesd ossze ezzel: az OGY-ben, meg boldogult penzugyminiszter koraban Drazset az auto teljes vetelarat megkozelito befizetorol kerdeztek azonnali kerdes kereteben. a valamilyen szerencsetlen PM-csinyovnyik altal irt valaszban akkor is csak a "sajnos ez most ennyi lesz" megmagyarazasra tellett. nagy sulyossag, egyszer rendes posztot is meger.
Mindezen megfontolások miatt a regisztrációs adót nem tekinthetjük „méltánytalannak", ahogyan Ön levelében fogalmazott, még az olyan egyedi esetek fényében sem, amelyet Képviselő Úr ismertetett.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr9403980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2008.04.01. 09:25:46

akinek netan az a teves elkepzelese, hogy az adokbol ovodak meg utak epulnek, ajanlom a figyelmebe ezt:
CAPTURED BY THE DEBT SPIDER
www.webofdebt.com/excerpts/introduction.php
süti beállítások módosítása