Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Megbukott a lengyel lenyúlás

2007.01.19. 08:21 :: vomit

Azt írják itt, meg máshol, hogy Lengyelországot is seggberúgták a diszkriminatív regadó miatt. Az ügy száma C-313/05, és magyarul olvasható. Nagyon tanulságos.

Az alapügy és az előzetes döntéshozatalra előterjesztett kérdések

14      Az alapügy felperese, M. Brzeziński egy 1989‑es gyártmányú Volkswagen Golf II típusú személygépkocsit vásárolt Németországban, amelyet ezt követően bevitt Lengyelországba. 2004. június 21‑én a 2004‑es törvény 81. cikke (1) bekezdésének 1. pontja alapján e jármű közösségi beszerzésére vonatkozóan egy AKC‑U típusú egyszerűsített nyilatkozatot nyújtott be. Ezt követően június 23‑án jövedéki adóként befizetett 855 PLN összeget.

aztan meg itt megaszondják megint
28      A Bíróság a behozott használt személygépkocsik adóztatását illetően azt is kimondta, hogy az EK 90. cikk célja, hogy biztosítsa a belső adók teljes semlegességét a már a belföldi piacon található és a behozott termékek közötti verseny területén (lásd a C‑387/01. sz. Weigel‑ügyben 2004. április 29‑én hozott ítélet [EBHT 2004., I‑4981. o.] 66. pontját és az ott hivatkozott ítélkezési gyakorlatot, valamint a fent hivatkozott Nádasdi és Németh egyesített ügyekben hozott ítélet 46. pontját).

29      A következetes ítélkezési gyakorlat szerint akkor beszélhetünk az EK 90. cikk első bekezdésének megsértéséről, ha a behozott terméket és a hasonló belföldi terméket terhelő adót másképp, illetve más eljárás szerint kell kiszámolni, ami – még ha csak bizonyos esetekben is – a behozott termék magasabb adóztatásához vezet (lásd a fent hivatkozott Weigel‑ügyben hozott ítélet 67. pontját és az ott hivatkozott ítélkezési gyakorlatot).Következésképpen az említett rendelkezés alkalmazásával a más tagállamokból származó termékekre kivetett jövedéki adó nem róhat nagyobb terhet a hasonló hazai termékekre vonatkozónál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr2529471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása