Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Ismét kavarodik a massza

2007.11.02. 10:02 :: vomit

ismet kezdodik kavarodni a regado fekalia.
a koltsegvetesi bizottsag benyomta ezt a modositot
http://www.parlament.hu/irom38/03892/03892-0158.pdf

aprilistol egyedi regado-megallapitast lehet kerni, amit mar 3 eve is keso lett volna bevezetni. de van azert nehany gond.

itt vki mar meg is irta a lenyeget:
http://www.penzcentrum.hu/cikk-1008251-1.html
Mint minden évben, most is hozzányúlnak például a regisztrációs adó szabályozásához, hogy az még inkább megfeleljen az uniós elvárásoknak. Az, aki 20 évnél nem régebbi használt autót hoz be, a terv szerint jövő év áprilisától kérhetné, hogy a hatóság vizsgálja meg autóját, mivel az kora és egyéb jellemzői alapján elavultabb, mint ami a jogszabályból következik. Ez praktikusan kisebb adótételt is jelenthetne, ám az avultsági mutató így is legfeljebb 90 százalékos lehet, s ha a hatóság nem találná elavultabbnak az autót, mint a jogszabály, akkor a kérelmezőnek kellene állnia az eljárás díját.

az ertekvesztes 90%-os plafonja es a 20 evre korlatozas termeszetesen tovabbra se faszasag, ugyhogy a remenyek ellenere a 2005/4256. szamu unios seggberugo eljaras tovabbra se all le majd.

ugyanis: A következetes ítélkezési gyakorlat szerint akkor beszélhetünk az EK 90. cikk első bekezdésének megsértéséről, ha a behozott terméket és a hasonló belföldi terméket terhelő adót másképp, illetve más eljárás szerint kell kiszámolni, ami – még ha csak bizonyos esetekben is – a behozott termék magasabb adóztatásához vezet.

azt hiszem az meg a parlamenti geniuszok szamara is elegge egyertelmuen "eltero szamitasi mod", ha belfoldi hasznalt auto araban levo regado az ertekkel egyutt leavul, a behozott autora meg majd megmondjuk mi jol, de az ujkori 10 szazaleka ala soha nem mehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr60215853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása