Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Elfogadták az egyedi eljárást

2007.11.05. 22:10 :: vomit

Jövő április 1-től az autót behozók remélhetőleg érdemben pampoghatnak, ha sokallják a kamu értékvesztési táblázat alapján rájuk kimért regadót. A módosító javaslat itt csodálható meg. Egyelőre kár nagyon elmerülni az elemzésében. Mint emlékezetes korábban a regadó törvénybe a zárószavazás előtt a parlament honlapjára kinyomott végleges javaslattal, sőt a szavazás előtti helyesírási pontosításokkal kerültek bele az utolsó tréfás megpiszkálások.

A javaslat a használt autó valódi árának figyelembevételére készül, miközben megint ki akarja szúrni az unió szemét. Nem csak a 20 évvel meg a 10 százalékos legkisebb értékkel van gondom, de eléggé ködösen alakul a "referencia jármű" meghatározása is.

Ezt mondja a javaslat a sokat megért használt autó értékének számításához figyelembe vett járműről:

"13 . referencia gépjármű:
a) az adó különös szabályok szerinti megállapítása alá tartozó gépjárművel azonos gyártmányú, típusú, változatú és kivitelű gépjármű, amelyet az adó különös szabályok szerinti megállapítása alá tartozó gépjármű forgalomba helyezésének időszakában új állapotban vezettek be a belföldi piacra, vagy
b) azonos gépjármű vagy arra vonatkozó adatok hiányában az adó különös szabályok szerinti megállapítása alá tartozó gépjárműhöz az a) pontban felsorolt ismérveket tekintve hasonló gépjármű."


Ebből még akármi kisülhet, de rosszat sejtek. Ha nem lesz szerencsénk, a tökéletes állapotú (a bevizsgálásra, ami a regadó kivetés ELŐTT van, úgyis csak olyan autó vihető) mintaautót akarják hasonlítani az EGYKORI új árhoz. Tehát ha egymillió volt az Astra új ára 1990-ben, most meg 500 ezret ér...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr83219692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása