Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

'Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni'

2007.02.06. 13:40 :: vomit

Ebben a percben beszél a HírTV-n Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.
Mint előadta, mindig lesznek olyanok, akiknek a kiváló európai joghoz közeledő regadó törvény nem fog megfelelni. Merthogy esetleg túl sokat kell fizetniük.

De mit is ugat erről az Európai Közösségek Bírósága?
(...)the maximum amount of tax applicable to imported second-hand vehicles is determined by that of the residual tax incorporated in the value of similar second-hand vehicles already registered in the national territory, a system of taxation such as that at issue in the main proceedings is not capable of ensuring that the amount of tax due on the importation of a vehicle from another Member State does not exceed, even in a few cases, that of the residual tax borne by an equivalent vehicle already registered in national territory. Such a system does not therefore exclude in any event the possibility that imported products might be taxed more heavily than national products.

 

Lehet h. idegen nyelveken van, de azért oda kellene figyelni. A vastag rész: az ilyen rendszer nem zárja ki minden esetben azt a lehetőséget, hogy az importált termékeket magasabb adó sújtsa a belföldi termékeknél.

Ezt meg egy másik ítéletben károgták ezek az ejrópunjóbeli kerékkötők:
A tagállamokra az alapszerződés 90. cikkelye világos és feltételek nélküli kötelezettséget ír elő a végeredményt illetően. A kötelességek megszegésével ér fel, ha az importált és a hazai termékekre vonatkozó adókat eltérő eredményt hozó eltérő módszerekkel számítják ki, még akkor is, ha csupán néhány kivételes esetben lesz magasabb az importált terméket sújtó adó (C-375/95).

Tehát nincsen olyan, hogy sajnos itt most többet kell fizetni, mint amennyit az autó ér. A befizető a belföldi érték közelébe nem érhet. Amig nincsen értékarányos regadó kivetés, bárki nyugodtan perelhet, mert át akarják verni.

Szólj hozzá!

Címkék: monnyonle

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr1534042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása