Utolsó kommentek

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Visszaterites bohozat I.

2007.02.16. 14:34 :: vomit

a regado jogtalanul beszedett reszenek visszateritesere feb. 15 ota lehet beadni a papírokat. korabban irtam, hogy a jogosultak toredeke kap valami alamizsnat vissza. megszivta az aki az eltelt ropke 2,5 ev alatt eladta a cuccot, meg aki nem a sajat neven hozta, vagy egyenesen kereskedotol vette. elobbi azert, mert nem kap semmit, utobbi meg azert, mert olyan papirok bemutatasat kerik tole, amelyek nem leteznek.

deviszontazonban szerda este az ESTE-ben kovacskazmer azt mondta, hogy a kereskedo teteles kimutatasat a regado megfizeteserol akar most is meg lehet irni, az eredeti szamla osszegeit mintegy ertelmezve. nekem eleg meredeknek tunik, hogy ez a lepapirozas tenyleg bejojjon. a videjot 3:30-tol nezzetek.

a masik meg fontosabb, hogy a valoban visszajaro osszegert perelni kell. akinek mar megy a pere, az nem kerhet semmit. a torveny nagy resze errol szol. de ha valaki megszunteti a pert, beallhat a sorba az alamizsnaert.

 

a visszaterito torvenyt mar vizsgalja brusszel. a 2007-es fix avulasi tablazatot fogjak kifogasolni, ugyanis az ejropai jog nem engedi, hogy az adot ne a valodi ertekvesztesnek megfeleloen vessek ki. mar evekkel ezelott mar arra biztattam mindenkit, hogy akar ertekbecslessel rogzittesse az auto behozatalkori allapotat.

a magyar regado torvenyt agyonrugo itelet szerint:
(az alapszerzodes 90. cikkelyét sérti az adó, ha) az adó összege meghaladja a belföldön már nyilvántartásba vett hasonló használt személygépkocsik maradványértékében foglalt adó összegét.

ha a behozatal utan valami 500e forintot ér, akkor semmilyen trükkel nem lehet utana 2 millió regadó megfizeteset követelni. a maradvany regado az arban BENNEFOGLALT osszeg.
az egyetlen helyes számítási mód:

         használt belfoldi nettó ár
-------------------------------------------- = avulás %
 újkori belföldi nettó ár (mennyi volna most)

de ez bakker annyira új információ, nemsokára két éve lesz, hogy megírtam. tessek elohuzni az europai bizottsag szamos nyelveken letezo TAXUD/255/02 tajekoztatojat, es goto 23-as es 24-es labjegyzet.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://regado.blog.hu/api/trackback/id/tr5237148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sundi21 2007.02.16. 19:50:38



Történetem átlagos, agyvízhőfokom nem.

2005 ben vásároltam egy 2002-es autót kereskedésből.
Minden kizáró oknak megfelelek, hogy ne igényelhessem vissza a regisztrációs adót, nevezetesen:
-Nincs számlám csak adásvételim, ami nem tartalmazza reg adó áthárítását.
-A reg adó befizetési bizonylat a kereskedőnél van.

Telefon a kereskedőnek, hogy kéne a bizonylat, válasz, nem tudom hol van majd utána nézek, hívlak...
A reg adó a kereskedő biztos hogy befizette, mert volt ellene egy rendőrségi vizsgálat ahol tanúként szerepeltem,
és természetesen kiudvaroltam az előadó hölgyből az infót...

Kérdezném,
-Ha teljesen szabályos adásvételivel vettem egy gépjárművet az most miért nem elég számla helyett.
-Miért kell igazolás a befizetésről a vámhatóság felé, amikor a pénzt ő nekik utalták.
-Miért kell bizonyítanom, hogy a kereskedő áthárította a felém a reg adó összegét.
(bizonyítsa ő az ellenkezőjét,megjegyzem az abc-ben sem kérek igazolást pálinka vásárláskor, hogy ki fizették-e a jövedékit és véletlenül nem felejtették-e tovább hárítani)
-Milyen alapon követelnek tőlem olyan részletezésű számlát aminek akkoriban nem volt ilyen kötelező alaki előírása.


A korrekt eljárás az lenne, ha küldenének egy levelet amiben megkérdezik én vagy a kereskedő vagyok jogosult a visszatérítésre.
Ha a válasz alapján tudnak intézkedni, no para.
Ha mindketten igennel válaszolunk, akkor fáradjunk be egyszerre egy egyeztetésre...


-Végül kérdezem, hogy az én adó forintjaimból tengődő politikusok hogy hozhatnak olyan törvényt hogy vagy 180 nap alatt beszerzem és beadom a szükséges dokumentumokat, vagy húzzak a csába, mert további jogorvoslat nincs!(holott minden dokumentum a vámhivatalban megtalálható)
Nem ebben az országban születtem, élek, adózok?!
Kiért is van ez a törvény, vagy szabályozás...

Remélem lesz ebben az országban valaki aki perbe fogja a szerveket és odabasz nekik egyet.
Sajna én csak kidühöngeni tudom magam...

Gondolom százával jönnek most a hasonló panaszok, de nem bírtam megállni.

Üdvözlettel:
Sundi 21

cleric 2007.02.20. 22:00:41

És mi van akkor ha a kereskedő egy hamis vámigazolással ment az okmányirodába, hogy Ő befizette a regadót és közben mégse? Akkor fizethetem be mégegyszer? + rámvarrnak valami büntetést is? Jobb nem is ugrálni a vámhivatalnál, nehogy mégjobban ráfaragjon az ember!? Tehát könnyen előfordulhat, hogy 2x kell megfizetnem azt az adót amit az EU jogellenesnek mondott ki és kötelezi a magyar államot a visszatérítésére, de a magyar állam a visszatérítést úgy oldja meg, hogy a jogosultak 90%a nem kapja meg a pénzét? És gyanítom, hogy azok a kereskedők is akik befizették szabályosan, megpróbálják maguknak lehúzni a regadó-térítést, mielőtt megeszi őket a 3 betűs használtautó-multi (nem akarok reklámozni). Abszurdisztán. Abbahagyom ezt a kommentet, mielőtt valami nagyon csúnyát találnék ide leírni.

M.Gabor 2007.02.22. 21:14:04

Vomit!

Minden tiszteletem a tiéd azért a munkáért, amit mindannyiunkért végzel. Évek óta olvasom az külföldi behoztal fórumot is.

Egy ötletem volna, amivel sokunknak segíthetnél:
Összefoglalhatnád, hogy ha egy magánszemély hoz egy autót külföldről (az én esetemben 1,9TDi 97/04 Eur2)és nem tetszik neki, hogy úgy kb450-el megborotváljak - amikor a valós az 120.e lenne- hogyan is kezdjen neki egy pereskedésnek.

Arra gondoltam, hogy összefoglalhatnád, hogy miután befizettem a kivetett adót és aláírom, hogy jogfentartással fogadon el, mit hogyan indítsak - indítsanak az emberek -el.

Hova kell fellebezni, utána mi következik, mire hivatkozzunk. Eu-s ajánlások, hol érhetők el magyarul. Mindent részletesen. Ha a Kft is perelni lehet - típusengedély, vagy műszaki miatt azt is írd el részletesen.

A magam részéről szívesen belevágnék.

Sok sikert a további munkádhoz

Üdv

Asesor · http://www.adovisszaterites.hu 2007.04.09. 03:29:56

Ha kell segítség regisztrációs adó visszatérítés ügyben, tudom ajánlani magunkat: www.adovisszaterites.hu

Üdv,
Asesor
süti beállítások módosítása